Streamovací platforma CNN+ se na trhu neohřála ani měsíc

Streamovací služba CNN+, kterou americká CNN před měsícem uvedla na trh, končí. Stanice spuštění tohoto projektu označovala jako významnou událost. Zajistit digitální budoucnost se nepodařilo a platforma stála firmu přes 300 milionů dolarů.

Služba měla fungovat jako zpravodajský a dokumentární videoportál, její konec nastal 30.dubna, měsíc od spuštění ve Spojených státech. CNN+ si celkem předplatilo 150 tisíc uživatelů. Server Variety uvedl, že předplatitelé dostanou část svých investovaných financí zpět.

Společnost WarnerMedia, pod kterou byla mimo jiné i CNN, se na začátku dubna sloučila s Discovery. Tímto tahem vznikla nová firma Warner Bros. Discovery. Pod jedním domem se tak ocitly placené streamovací služby HBO Max, Discovery+ a CNN+, které vypadlo z kola ven. Nový generální ředitel společnosti David Zaslav považoval  projekt z dílny CNN za službu s malým zaměřením.

Původní nabídka pořadů z CNN+ se rozdělí mezi HBO Max, Discovery+ a na web CNN. Projekt měl nabýt své ziskové hodnoty za čtyři roky, start streamovací platformy stál firmu přes 300 milionů dolarů. Nový manažeři Warner Bros. Discovery s prozatímní sledovaností prý nebyli spokojeni.

Zaměstnanci, kteří pracovali v odvětví nového projektu budou dostávat mzdu dalších 90 dní a bude jim otevřená možnost najít si jinou pozici ve společnosti.

Přidat komentář